Web Analytics Made Easy - Statcounter

زهره مرادی پویا گفت: چرم یک کالای لوکس است اما می‌توان فرهنگ استفاده از کالای چرم ایرانی را در بین مردم رواج داد؛ تا به جای خرید سالانه چند کیف و کفش مصنوعی وارداتی با کیفیت پایین، از کالای ایرانی حمایت شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح قزوین؛ هنر چرم‌دوزی یکی از شاخه‌های صنایع دستی است که قدمت بسیار طولانی در ایران دارد به طوری که اولین تولیدکنندگان چرم در جهان ایرانیان هستند و از سه هزار سال قبل به تولید چرم روی آوردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  اگرچه این هنر امروز در کشور ما جنبه لوکس و تزیینی به خود گرفته است اما تعداد زیادی از افراد از طریق چرم‌دوزی مشغول به فعالیت هستند و اشتغال آفرینی کرده‌اند.
  زهره مردای پویا، هنرمند آبیکی یکی از همین افراد است که با وجود اشتغال در رشته نجات غریق تصمیم گرفت بعد از به دنیا آمدن فرزندش در کلاس‌های دوخت کیف با چرم شرکت کند و از اوقات حضور در خانه بیشترین بهره را ببرد.

زهره مرادی پویا در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگ و هنر صبح قزوین؛ با اشاره به آغاز فعالیت هنری خود در خانه اظهار کرد: به دلیل اینکه هزینه دوره‌های چرم دوزی بالا بود تصمیم گرفتم با پذیرش سفارش چرم از اقوام درآمدزایی داشته باشم و انگیزه‌ای که از این فعالیت گرفتم باعث شد بین سال‌های 1389 تا 1392 در خانه مشغول به کار شوم.     وی افزود: در سال 1392 فضایی از طرف اداره میراث فرهنگی برای عرضه مواد اولیه به ما تعلق گرفت تا افرادی که در این حرفه مشغول به کار بودند را از رفتن به تهران بی‌نیاز کند و این اتفاق باعث شروع کار حرفه‌ای من در بیرون از منزل شد.
  این کارآفرین آبیکی با اشاره به گسترش کار خود پس از چندسال گفت: اکنون کارگاه تولید کیف و کفش چرم طبیعی دست دوز ما یک فضای آموزشی، تولیدی و فروشگاهی دارد تا با پذیرش سفارش از نقاط مختلف کشور از این حرفه برای کارآفرینی استفاده کنیم.
  مرادی پویا با بیان اینکه پیش از کرونا حدود 25 نفر در کارگاه چرم‌دوزی کار می‌کردند؛ ادامه داد: شیوع هر یک از موج‌های کرونا باعث جابه جایی نیروها شد؛ تاجایی که اکنون نیروی ثابت کار در کارگاه وجود ندارد و بیشتر آنها فعالیت خود را در خانه ادامه می‌دهند.   این کارآفرین آبیکی تاکید کرد: باتوجه به اینکه افراد تحت پوشش بهزیستی و کیمته امداد نیازمند کار و کمک مالی هستند، کارگاه ما یک تعرفه آموزش رایگان برای این افراد ایجاد کرد اما متاسفانه هیچ استقبالی از این طرح نشد.
  وی با اشاره به اینکه بازار تهران محصولات چرم را با قیمت پایین خریداری می‌کند؛ تصریح کرد: از آنجایی که فروش محصولات چرم با قیمت پایین برای زنانی که در خانه فعالیت می‌کنند به صرفه نیست تصمیم گرفتم صنایع چرم حاصل دست زنان خانه‌دار را بدون تکیه به هیچ اداره و ارگانی در کارگاه خود در شهر آبیک به فروش برسانم.

    مرادی پویا با تاکید بر اینکه در شهرستان آبیک به جز بازدید کارگاه‌ها در روز صنایع دستی هیچ حمایتی برای حل مشکلات صورت نمی‌گیرد؛ ادامه داد: حوزه کاری من با بانوان است و از آنجایی که زنان مشغله فرزند و مدیریت خانه را برعهده دارند نمی‌توانند در هر زمان و مکانی در کلاس‌ها حضور داشته باشند؛ بنابراین ایجاد یک شرایط مناسب برای آنها دشوار به نظر می‌رسد.
  این کارآفرین با بیان اینکه آبیک یک شهر سرمایه‌دار با نیروی کار کم است؛ ابراز کرد: در گذشته همه مشاغل به اندازه کافی نیروی کار داشتند اما اکنون جوانان ترجیح می‌دهند به جای انجام کارهایی مانند صنایع دستی از طریق فضای مجازی درآمدزایی کنند؛ همین تفکر ما را با کمبود نیرو مواجه کرده است.
  وی با تاکید براینکه رونق تولیدات دانش بنیان نیازمند حمایت مسئولین است، بیان کرد: با اینکه چرم یک کالای لوکس است اما می‌توان فرهنگ استفاده از کالای چرم ایرانی را در بین مردم رواج داد؛ تا به جای خرید سالانه چند کیف و کفش مصنوعی وارداتی با کیفیت پایین، از کالای ایرانی حمایت شود.
  این بانوی کارآفرین در پایان گفت: از مسئولین انتظار داریم با حمایت خود باعث قوی‌تر شدن مشاغل حوزه صنایع دستی شوند تا جایی که مردم بتوانند کالای ایرانی را جایگزین کالاهای خارجی خانه خود کنند.
  انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: صنایع دستی مرادی پویا چرم دوزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۳۷۹۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرمت خانه‌های تاریخی اردبیل امسال تعیین تکلیف می‌شود

حسن محمدی ادیب گفت: یک هزار آثار تاریخی ثبت شده ملموس و ناملموس در این استان وجود دارد که از این تعداد ۱۱۳ بنای تاریخی شامل پل‌ها ، خانه‌ها ، مساجد ، کلیساها و تپه‌های تاریخی که روی آنها بنا وجود دارد، شناسایی شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل افزود: در استان اردبیل ۱۶ خانه تاریخی وجود دارد که از این تعداد ۹ خانه تاریخی در دهه ۸۰ با اعتبارات دولتی تحت تملک دولت و اداره میراث فرهنگی قرار گرفته و هفت خانه همچنان در اختیار مردم و مالکان بناها قرار دارد.

او با اشاره به تخریب برخی از خانه‌های تاریخی اردبیل اظهار کرد: خانه‌هایی که همچنان در اختیار مالکان آنهاست به هر حال مورد رسیدگی قرار می‌گیرد و قابل استفاده است اما برخی از خانه‌هایی که تحت تملک دولت بوده و طی سال‌های گذشته به طور کامل هم مرمت شده، به دلیل عدم رسیدگی در مرحله تخریب قرار دارد.

محمدی ادیب افزود: البته خانه‌های تاریخی زیادی در اردبیل وجود دارد که این خانه‌ها واجد ارزش تاریخی هستند ولی واجد ثبت نیستند و شاخص‌های مورد نیاز برای ثبت شدن را ندارند.

او در خصوص فرایند ثبت خانه‌ها و اصولا آثار تاریخی گفت: پرونده آثار تاریخی بر اساس اولویت‌های مدنظر شورای فنی برای ثبت به وزارت میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی ارائه می‌شود و این پرونده‌ها مورد داوری قرار می‌گیرند، پرونده خانه‌های دیگری از استان اردبیل برای داوری به وزارتخانه ارسال شده که به مرحله ثبت نرسیدند.

مدیرکل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل با بیان اینکه تاکنون تعداد زیادی خانه تاریخی در سطح کشور ثبت شده است، گفت: وزارتخانه در شرایط فعلی بر روی ثبت مساجد و خانه‌های تاریخی کار می‌کند. پرونده ثبت ۵۴ کاروانسرای ایران هم در قالب یک پرونده جامع به یونسکو ارائه شده بود که کاروانسرای سنگی شاه عباسی صائین هم جزو این مجموعه است.

محمدی ادیب افزود: با توجه به محدودیت اعتبارات دولتی رویکرد وزارت میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استفاده از توان و ظرفیت سرمایه‌گذاران بخش خصوصی برای احیا و مرمت خانه‌ها و بناهای تاریخی است که این رویکرد در استان اردبیل هم وجود دارد.

به گفته او، در این راستا پارسال به موضوع استفاده از سرمایه‌گذاران بخش خصوصی شتاب داده شد و امسال هم اگر این روند ادامه یابد تمام خانه‌های تاریخی اردبیل تعیین تکلیف خواهد شد.

مدیرکل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل تصریح کرد: پارسال چهار خانه تاریخی خادم باشی، شریعت، حمام اوچ دوکان و حمام پیرزرگر به سرمایه‌گذاران داده شد و امسال هم این روند ادامه خواهد داشت.

محمدی ادیب با بیان اینکه احیا و مرمت این خانه‌ها بر اساس نقشه اولیه و کاربری مورد تایید وزارتخانه خواهد بود، گفت: این خانه‌ها در گذشته متعلق به تجار و ملاکان بزرگ بوده که محل مراجعه مردم بوده است و مردم در این خانه‌ها رفت و آمد داشتند و الان هم با تغییرات مختصر همان کاربری مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

او با بیان اینکه تاکنون مرمت هفت خانه تاریخی اردبیل به طور کامل تمام شده است، افزود: هم‌اکنون خانه ارشادی اداره میراث فرهنگی شهرستان اردبیل است، خانه رضازاده به عنوان موزه شهدا و خانه صادقی به عنوان بوتیک هتل استفاده می‌شود ، خانه ابراهیمی نیز مجموعه اداری ستاد عتبات عالیات است و خانه مجتهدزاده هم قرار است به صورت مجموعه اقامتی مورد استفاده قرار بگیرد.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • ایران رتبه چهارم علم گیاهان دارویی و طب سنتی دنیا
  • ایران در رتبه چهارم تولید علم دنیا در حوزه گیاهان دارویی
  • رتبه چهارم ایران در تولید علم دنیا در حوزه گیاهان دارویی
  • حمایت از تولید راه تحقق شعار سال جهش تولید
  • نوآوری‌ها و محصولات دانش‌بنیان حوزه معدن تجاری‌سازی می‌شوند
  • اجرای قانون جهش تولید دانش بنیان حرکت بزرگ اقتصادی را رقم می زند
  • مرمت خانه‌های تاریخی اردبیل امسال تعیین تکلیف می‌شود
  • رشد اقتصادی کشور با مشارکت مردم در گروی دانش بنیان شدن صنایع بزرگ است
  • ظرفیت ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان برای رفع نیازهای فناورانه صنایع معدنی کشور
  • رفع نیازهای فناورانه صنایع معدنی با کمک ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان