Web Analytics Made Easy - Statcounter

در چند سال اخیر علاوه بر شیوع ویروس کرونا و خسارت‌های ناشی از آن بر اقتصاد در بخش‌های مختلف زندگی مردم، اما صنعت دستی چرم نیز در تولید با هزینه های بیشتر نسبت به گذشته همراه شده است.

گرانی مواد اولیه، خارج شدن صنایع‌دستی و هنرهای سنتی از سبد خرید خانوارها، افزایش هزینه‌های تولید و سود ناچیز محصولات باعث شده تا هنرمندان صنایع‌دستی و هنرهای سنتی با مشکلاتی در حوزه کاری خود دست و پنجه نرم کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گرانی مواد اولیه، تولید محصولات صنایع‌دستی را با مشکل مواجه کرد

یکی از هنرمندان صنایع‌دستی و هنرهای سنتی چهارمحال و بختیاری با هفت سال فعالیت در رشته چرم‌دوزی گفت: گرانی مواد اولیه، تولید محصولات صنایع‌دستی را با کاهش تقاضای علاقه‌مندان مواجه کرده است.

پریسا میرزایی اَرجَنَکی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد: پرداخت تسهیلات سرمایه در گردش و کمک به بازاریابی و تبلیغات با هدف افزایش فروش تولیدات می‌تواند علاوه بر حمایت از هنرمندان در بهبود بازار تولیدات صنایع‌دستی و هنرهای سنتی مانند محصولات چروم‌دوزی نقش‌آفرینی کند.

وی افزود: فعالیت در رشته چرم‌دوزی و کار چرم دست‌دوز را شامل دوخت انواع کیف‌های دستی و شانه‌ای است که برای تولید آن از تخته کار، سنبه و مُشته قیچی مخصوص چرم‌دوزی استفاده می‌شود.

میرزایی مواد اولیه رشته چرم‌دوزی را شامل چرم‌های طبیعی و صنعتی، آستر و لوازم زیرسازی مانند دکمه و انواع یراق‌آلات اعلام و تصریح کرد: سرمایه اولیه برای آموزش و شروع کار در این رشته صنایع‌دستی و هنرهای سنتی بین ۱۰ تا ۲۰ میلیون رسال است که این مبلغ تنها برای شروع کار کفایت می‌کند و برای ادامه فعالیت به سرمایه بیشتری نیاز دارد.

وی یادآور شد: میزان سرمایه در گردش مورد نیاز برای فعالیت در رشته چرم‌دوزی به توان افراد در تولید و انواع محصولات مرتبط با این رشته بستگی دارد.

این هنرمند فعال صنایع‌دستی و هنرهای سنتی چهارمحال و بختیاری گرانی مواد اولیه را از مهم‌ترین مشکلات هنرمندان این حوزه به‌ویژه در رشته چرم‌دوزی دانست و اظهار داشت: مشکل اصلی این بخش وجود واسطه‌ها، دلال‌ها و همچنین خرید مواد اولیه با تغییرات روزانه قیمت‌ها است که مشکلاتی را برای کسب و کارهای کوچک ایجاد می‌کند.

وی با اشاره به شیوع ویروس کرونا در ۲ سال اخیر گفت: تا پیش از شیوع کرونا، بازار چرم‌دوزی و صنایع چرم رونق بالایی از لحاظ کمی و کیفی داشت اما با شیوع ویروس کرونا و افزایش قیمت‌ها بسیاری رشته‌های صنایع‌دستی و هنرهای سنتی به‌خصوص چرم‌دوزی با مشکلات و خسارت‌های جدی مواجه شد.

میرزایی به تاثیر مستقیم برندسازی در افزایش فروش محصولات صنایع‌دستی و هنرهای سنتی اشاره و تاکید کرد: در سه سال گذشته با ثبت برند چرم‌دوزک توانسته‌ام به بازارهای بهتری دست یابم، در حالی که اگر برندسازی نبود در زمان شیوع ویروس کرونا با تعطیلی واحد تولیدی خود مواجه می‌شدم.

وی افزود: هم‌اکنون علاوه بر فروش حضوری، تولیدات چرم‌دوزی پس از دریافت سفارش، به‌صورت اینترنتی فروخته و به سراسر کشور ارسال می‌شود.

میرزایی تصریح کرد: امید است بتوان در دوران پساکرونا برای رونق بازار، افزایش تولید محصولات صنایع‌دستی و هنرهای سنتی، افزایش فروش و تقویت چرخه اقتصادی برنامه‌ریزی و تلاش کرد تا بخشی از خسارت‌های وارد شده به هنرمندان این حوزه جبران شود.

فعالیت در هنر چرم‌دوزی نیازمند جدیت بیشتر است

یکی دیگر از هنرمندان صنایع‌دستی و هنرهای سنتی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: از سال‌های قبل با هنر چرم‌دوزی آشنا شدم و به‌صورت تفریحی این کار را بیشتر در زمینه کیف‌دوزی و مصنوعات چرمی آغاز کردم.

سیده سمیه حسینی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به علاقه خود به کار در حوزه طراحی و زنجیره تولید کفش‌های چرم دست‌دوز اشاره و تاکید کرد: برای آغاز این فعالیت به‌طور علمی و تخصصی، سه سال پیش از طریق فضای مجازی با یکی از استادان این بخش آشنا و مشغول آموزش به‌صورت حرفه‌ای شدم.

وی افزود: هم‌اکنون تمرکز اصلی در حرفه چرم‌دوزی را روی طراحی و دوخت کفش چرم طبیعی به‌صورت کامل دست‌دوز، نفیس و تهیه شده از مواد اولیه مرغوب بازار گذاشته‌ام.

حسینی تصریح کرد: در این رشته ابتدا با مفاهیم اولیه کفش آشنا و نقاط اصلی پا مورد بررسی قرار می‌گیرد و با توجه به مفاهیم طراحی و نقاط حساس پا، طراحی کفش به‌صورتی انجام می‌شود که این نقاط با تنش همراه نباشد.

وی یادآور شد: پس از طراحی براساس تکنیک ویژه، الگوگیری از روی قالب انجام و سپس الگو به روی چرم منتقل می‌شود.

این هنرمند صنایع‌دستی و هنرهای سنتی چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: در ادامه مرحله بُرش و دوخت به‌صورت دستی انجام و سپس براساس ویژگی و شرایط هر قطعه، تکنیک متفاوتی برای پیاده‌سازی انجام می‌شود.

وی گفت: پس از کامل شدن پستایی، عملیات پیشکاری شروع و چرم آماده شده را روی قالب می‌کشیم و بعد از مراحل پیشکاری، زیره نصب و کفش آماده استفاده می‌شود.

حسینی شروع به‌کار در منزل با تهیه ابزار اولیه و آموزش را از مزیت‌های رشته چرم‌دوزی اعلام و تاکید کرد: چاقوی پیشکاری، میخ‌کش، چکش، گاز کارکشی و گزن برخی از مهم‌ترین ابزار این رشته است.

وی کفش را یکی از ضروری‌ترین نیازهای انسان در حوزه سلامت، پوشش و زیبایی دانست و افزود: با آشنایی کامل از اصول طراحی می‌توان هر نوع کفش چرمی براساس سلیقه و نیاز افراد با فرهنگ‌های متفاوت را طراحی و تولید کرد.

هنرمند صنایع‌دستی و هنرهای سنتی چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: تولید کفش چرم تمام دست‌دوز تهیه شده از مواد مرغوب و طبیعی جزو مهم‌ترین مزیت‌های رشته چرم‌دوزی به‌شمار می‌رود.

وی یادآور شد: کفش چرمی به‌واسطه برخورداری رویه، آستر و کفی، که از چرم طبیعی تولید می‌شود راحتی پا را فراهم می‌کند و در آن مشکلاتی مانند عرق کردن و بوی بد پا وجود ندارد.

حسینی اظهار داشت: برای تهیه ابزار اولیه مرغوب می‌توان با سرمایه‌ای در حدود ۱۰۰ میلیون ریال کار را به‌صورت خانگی آغاز و در مراحل بعد آن‌ها را تکمیل کرد.

وی گفت: با پیشرفت در این رشته می‌بایست ابزار تکمیل و دستگاه‌های مورد نیاز، تهیه و خریداری شود که هزینه‌های بالاتری را در برمی گیرد.

هنرمند صنایع‌دستی و هنرهای سنتی چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: درخصوص سرمایه در گردش، بنابر نوع کار و امکانات بازار و انجام کار به‌صورت خانگی، کارگاهی یا به‌صورت توسعه یافته، متفاوت است.

وی افزود: یکی از موارد تاثیرگذار در این هنر، تهیه مواد اولیه مانند قالب و زیره کفش بروز و با کیفیت است که به‌صورت سری و عمده ارائه می‌شود.

حسینی تصریح کرد: همچین تهیه چرم مرغوب برای تولید کفش با قیمت عادلانه، کار دشواری است و یکی دیگر از دغدغه‌های تولید خانگی، شناسایی بازار هدف به‌منظور معرفی و ارائه محصولات است.

وی یادآور شد: از مسوولان میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی انتظار می‌رود حمایت مادی و معنوی هنرمندان و معرفی محصول با کیفیت مانند تولیدات (دست‌دوز و نفیس) در حوزه‌های مختلف داخلی و خارجی را در دستور کار قرار دهند.

این هنرمند فعال صنایع‌دستی و هنرهای سنتی چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: قیمت مواد اولیه در سال‌های اخیر رشد چند برابری پیدا و مشکلاتی را برای هنرمندان ایجاد کرده است.

وی گفت: مواد اولیه از نقاط مختلف ایران مانند تبریز، مشهد، شیراز، تهران و شهرهای بزرگ دیگر تهیه می‌شود.

حسینی تاکید کرد: تولیدات این حرفه با توجه به نیاز مصرف‌کنندکان به نقاط مختلف ایران ارسال و صادر می‌شود.

چهارمحال و بختیاری ۱۵۰ هنرمند در رشته چرم‌دوزی دارد

معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: هنرمندان فعال رشته چرم‌دوزی در استان هم‌اکنون ۱۵۰ نفر است که از این تعداد حدود ۱۰ نفر به‌صورت حرفه‌ای و کارگاهی و بقیه به‌طور خانگی مشضغول به کار هستند.

اسماعیل رمضانی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد: گرانی مواد اولیه از مهم‌ترین مشکلات هنرمندان صنایع‌دستی و هنرهای سنتی از جمله فعالان رشته چرم‌دوزی است.

وی افزود: تشکیل یک تعاونی و یا جذب سرمایه‌گذار به‌منظور تامین مواد اولیه مورد نیاز رشته‌های صنایع‌دستی و هنرهای سنتی به‌صورت عمده از مراکز تولیدی اصلی و فروش آن به هنرمندان با قیمت پایین‌تر از بازار می‌تواند بخشی از این مشکلات را رفع کند.

رمضانی معرفی هنرمندان صنایع‌دستی و هنرهای سنتی برای بهره‌مندی از بیمه تامین اجتماعی را با محدودیت‌هایی در سطح ملی اعلام و تصریح کرد: هنرمندان فعال استان هم‌اکنون می‌توانند از مزیت‌های صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان، عشایر بهره‌مند شوند.

به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری افزون‌بر ۱۲ هزار هنرمند شهری، روستایی و عشایری صنایع‌دستی و هنرهای سنتی دارد که از این تعداد پنج هزار و ۵۰۰ تا ۶ هزار نفر در فصل‌های مخلتف سال فعالیت می‌کنند.

بافته‌های داری مانند فرش‌بافی، گلیم‌بافی، جاجیم‌بافی و قالی‌بافی، چوخابافی، نمدمالی، کلاه‌مالی، گیوه‌دوزی، سرمه‌دوزی، منبت‌کاری، سفال‌گری، خورجین‌بافی، بافت سیاه چادر، قفل‌سازی، حجاری (سنگ‌تراشی)، گره‌چینی، احجام فلزی، خاتم، چرم‌دوزی و مشتقات آن‌ها از مهم‌ترین صنایع‌دستی و هنرهای سنتی شهری، روستایی و عشایری چهارمحال و بختیاری به‌شمار می‌رود.

برچسب‌ها صنایع دستی چهارمحال وبختیاری اقتصادی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: صنایع دستی چهارمحال وبختیاری اقتصادی صنایع دستی چهارمحال وبختیاری اقتصادی صنایع دستی و هنرهای سنتی چهارمحال و بختیاری هنرمندان صنایع دستی و هنرهای سنتی محصولات صنایع دستی شیوع ویروس کرونا گرانی مواد اولیه یادآور شد مهم ترین هم اکنون کفش چرم دست دوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۱۶۹۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجیدی: ورزشکاران حرفه‌ای اسکیت نیاز به حمایت بیشتری دارند

ملیسا مجیدی، قهرمان اسکیت کشورمان درباره وضعیتش اظهار کرد:  پدر و مادرم  مربی من هستند و هر ۲ نفر سال‌های طولانی است که در رشته اسکیت تلاش می‌کنند. از وزارت ورزش، هیئت‌های اسکیت استان‌ها و فدراسیون درخواست دارم که توجه بیشتری برای مربی‌ها داشته باشند.

او ادامه داد: مسابقات  اسکیت سرعت  طی چند دوره برگزار و باعث می‌شوند  چه از لحاظ قدرت چه از لحاظ ذهنی بیشتر برای مسابقات برون مرزی آماده شویم. اینجا باید تشکری  از فدراسیون اسکیت  داشته باشم بابت این موضوع و  خواهشم این است  که ما ورزشکارای حرفه‌ای که در سطح‌های بالایی مسابقه می‌دهیم نیاز به حمایت بیشتری داریم.

او افزود: همچنین  برای اینکه بیشتر شرایط مسابقات برون مرزی ایجاد شود.  نیاز داریم پیست‌های بیشتری در شهر‌های مختلف داشته باشیم، چون امسال سال ۱۴۰۳ قرار است مسابقات جهانی داشته باشیم و ان شاء‌الله بتوانیم طی برگزاری چندین دوره مسابقات و اردو‌های تیم ملی، آنجا  هم صد خودمان را بگذاریم و  برای کشورمان افتخار آفرینی کنیم.

مجیدی بیان کرد: در این مدتی که در اسکیت حضور دارم از طریق مسابقات پیگیر شرایط سایر کشور‌ها هستم  و متوجه شدم آنها  از لحاظ امکانات و تجهیزات به خوبی حمایت می‌شوند، زیرا اسکیت رشته‌ای تجهیزات محور است و نیاز به این است که ورزشکاران از لحاظ استفاده از تجهیزات به خوبی با جدید‌ترین متد‌های روز دنیا آشنا شوند. هرچند در این شرایط سخت اقتصادی که روز به روز نرخ تورم در کشور ما سیر صعودی به خود می‌گیرد خرید کفش اسکیت شاید برای خانواده‌ها مشکل باشد به همین دلیل از مسئولان فدراسیون درخواست عاجزانه دارم نگاه ویژه تری به ورزشکاران داشته باشند، زیرا تنها ما ورزشکاران مانند سایر رشته‌های ورزشی به دنبال بالا آوردن  پرچم در میادین بین المللی هستیم و از این رو می‌طلبد  یک نگاه ۲ طرفه بین فدراسیون و ورزشکاران وجود داشته باشد.

او بیان کرد: خیلی خوشحالم که اکنون نگاه‌ها از سمت خانواده‌ها نسبت به اسکیت بهتر از قبل شده و در سبد خانواده‌ها روز به روز شاهد این هستیم که استقبال و اشتیاق بیشتری برای حضور در این رشته صورت می‌گیرد.

مجیدی درباره فواید اسکیت گفت: ورزش اسکیت از نظر فیزیولوژیک دارای ویژگی‌های خاص مرتبط با سلامت و آمادگی جسمانی بسیار بالا است. به دلیل ماهیت تمرینات و مسابقات در مسافت‌های مختلف ورزشکار اسکیت از نظر آمادگی قلبی عروقی و تنفسی شرایط بسیار خوبی را باید داشته باشد. شدت‌های بالای تمرین حجم تنفسی و برون ده قلبی ورزشکار اسکیت را بالا می‌برد. با توجه به ایجاد حرکت از طریق چرخ اسکیت نیازمند اجرای تکنیک صحیح است  که ورزشکاران این رشته دارای تعادل پویای بسیار بالایی می‌باشند و همین موجب کاهش آسیب‌های ورزشی ناشی از کم تعادلی می‌شود.

او افزود: عکس‌العمل شنیداری و دیداری بالای اسکیت سواران از ویژگی‌های خاص دیگری است.   برای رسیدن به بهترین عملکرد در این رشته ورزشی باید  تمرینات با حجم و شدت متوسط و بالا انجام شود و لازمه این کار اراده بسیار قوی به لحاظ ذهنی و جسمی است. اگر خنده بر لب ورزشکاران اسکیت جاری است به دلیل ترشح دوپامین بسیار بالا در تمرینات و مسابقات است که همین موجب بالا رفتن جذابیت در این ورزش شده است.  با الگو گرفتن از طبیعت در اوج آرامش بیشترین سرعت را می‌توان با اسکیت تجربه کرد.  

باشگاه خبرنگاران جوان ورزشی سایر حوزه ها

دیگر خبرها

  • دومین دوره انتخابات موسسه هنرهای نمایشی استان برگزار شد
  • تلفیق هنر دست و صنعت
  • سربازان مرزبانی سیستان و بلوچستان آموزش‌های صنایع‌ دستی را فرا می‌گیرند
  • صنایع‌دستی استان کردستان از دریچه دوربین
  • صنایع‌دستی استان کردستان از دریچه دوربین + تصاویر
  • نمدمالی، هنری با روایت تاریخ
  • آموزش رشته شنا به شش هزار و ۵۳۶ دانش‌آموز در چهارمحال و بختیاری
  • هزینه ۲۰۰ میلیارد ریالی دولت سیزدهم برای تجهیز هنرستان‌های بام ایران
  • مجیدی: ورزشکاران حرفه‌ای اسکیت نیاز به حمایت بیشتری دارند
  • ٣٨٥ هنرمند واجد شرایط صنایع‌دستی کردستان بیمه شدند