Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از گنبدکاووس، مریم آق‌آتابای ظهر امروز در مراسم برگزاری کارگاه چرم‌دوزی در محله «اسلام‌آباد» امامزاده یحیی بن زید (ع) اظهار کرد: به مناسبت هفته مبارزه با مواد مخدر و در راستای پیشگیری از جرایم و کاهش آسیب‌های اجتماعی در محلات آسیب‌پذیر و پرخطر کارگاه مهارت‌آموزی در نقاط آسیب‌پذیر (طرح شهید شوشتری) در محلات «بدلجه»، «سیدآباد»، «اسلام آباد» و «گدم‌آباد» برگزار می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی تصریح کرد: با توجه به نیازسنجی‌های انجام شده و علاقه بانوان این کارگاه با آموزش چرم‌دوزی به مدت دو روز خواهد بود که در این دوره کوتاه مدت بانوان نحوه درست کردن کیف پول و جاسوئیچی را آموزش می بینند.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خاطرنشان کرد: با رایزنی‌های انجام شده با هیئت امنا امامزاده یحیی بن زید (ع) قرار است بعد از دوره مهارت آموزی کارگاه تولیدی در محله «اسلام آباد» دایر و افرادی که در این دوره آموزش دیدند به تولید کیف پول و جا سوئیچی بپردازند تا از این طریق اشتغالزایی و منبع درآمدی برای خود داشته باشند.
وی ادامه داد: اغلب افراد شرکت‌کننده در این دوره مددجویان تحت پوشش بهزیستی، کمیته امداد و زنان سرپرست خانوار هستند.
آق اتابای گفت: کارگاه تولیدی زیورآلات‌سنتی ترکمن در قالب طرح پشتیبان در روستای «کاکا» راه‌اندازی شده و هنرمند این رشته بنام خانم کمی در قالب پیشکسوت این رشته صنایع‌دستی به عنوان پشتیبان آمادگی مهارت‌آموزی، آموزش، تولید، بازاریابی و فروش این محصولات را عهده‌دار شده است.
وی بیان کرد: با اجرای طرح پشتیبان در رشته‌های مختلف صنایع‌دستی این امکان برای تمام بانوان و علاقمندان این رشته فراهم خواهد شد و این افراد می‌توانند بعد از آموزش در منزل خود به تولید صنایع‌دستی بپردازند.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان گنبدکاووس ابراز کرد: مزیت طرح پشتیبان این است که تهیه مواد اولیه و فروش محصولات بر عهده هنرمند و پیشکسوت این رشته که اعلام امادگی کرده است و کارآموز بدون دغدغه تهیه مواد اولیه و فروش محصولات خود می‌توانند به تولید بپردازد.
وی ادامه داد: از طرف دیگر پشتیبان در این طرح با دریافت تسهیلات بانکی می‌تواند مواد اولیه مورد نیاز را تهیه و در اختیار کارآموزان قرار دهد.
انتهای پیام/2307

منبع: فارس

کلیدواژه: میراث فرهنگی صنایع دستی گردشگری شهرستان گنبدکاووس آق اتابای کاکا زیورآلات سنتی مهارت آموزی کارگاه چرم دوزی امامزاده یحیی بن زید صنایع دستی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۰۴۳۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صنایع‌دستی استان کردستان از دریچه دوربین + تصاویر

صنایع‌دستی استان کردستان جلوه‌گر هنر دستانِ مردان و زنان کردستانی است که چشم هر بیننده‌ای را به خود جلب می‌کند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، صنایع‌دستی گنجینه‌ای پنهان از سرپنجه هنرمندان در استان کردستان است که نسل به نسل و سینه‌به‌سینه حفظ شده‌ تا به مردمان روزگار امروز به یادگار برسد. صنایع‌دستی امروزه نه‌تنها برای برطرف کردن نیازها، درآمدزایی و خرید و فروش نیست، بلکه نماد تاریخ، فرهنگ، تمدن و نوع سبک زندگی اقوام مختلف کشور است. 

صنایع‌دستی به عنوان بخشی از میراث فرهنگی و نمادی از نوع زندگی فرهنگی یک جامعه، همواره مورد توجه است. به علت ویژگی زندگی سنتی در بسیاری از نقاط کردستان و عدم استیلای بخش صنعتی، هنوز صنایع دستی کردستان از لحاظ کیفیت و گستردگی در سطح کشور مطرح است.

صنایع دستی استان کردستان عبارتند از: نازک‌کاری چوب، دست بافی، خراطی، ساخت زینت آلات محلی، سوزن دوزی و روکاری، سفال سازی، حصیربافی، گیوه دوزی نمدمالی و ساخت محصولات چرمی و چوبی؛ دستبافی شامل سجاده، موج، شال، جاجیم، گلیم، گلیمچه و پارچه لباسی است که در بیشتر نقاط شهری و روستایی کردستان تهیه می‌شود. زینت آلات شامل انواع دستبند، گردن بند، سینه ریز، النگو، سربند، انگشتری و گوشواره است. نازک کاری با چوب شامل قوطی سیگار، شیرینی خوری، کیف زنانه، سینی، بشقاب و آجیل خوری است.

هنر نازک کاری ترکیب قطعات بسیار کوچک از انواع چوب‌های طبیعی است که با ظرافت خاص در کنار هم قرار گرفته و موجب به وجود آمدن قطعات بسیار ظریف چوبی همانند قلمدان و سایر محصولات می‌شود. علاوه بر نازک کاری، اروسی سازی، منبت و معرق سنندج نیز از شهرت و اعتبار برخوردار است.

در ادامه گزارش تصویری خبرنگار تسنیم از تولیدات صنایع دستی و هنر فعالان این عرصه در مرکز استان کردستان را ببینید، این دست‌ساخته‌ها با سرپنجه هنرمندانه بانوانی ساخته شده‌ که سعی داشته‌اند در تأمین نیازهای اقتصادی و معیشتی خانواده خود سهیم باشند.

انتهای پیام/481/

دیگر خبرها

  • یازدهمین جشنواره شکوفه‌های بهاری در رامسر برگزار می‌شود
  • عدالت آموزشی در همه نقاط استان زنجان گسترش یابد
  • تلفیق هنر دست و صنعت
  • سربازان مرزبانی سیستان و بلوچستان آموزش‌های صنایع‌ دستی را فرا می‌گیرند
  • صنایع‌دستی استان کردستان از دریچه دوربین
  • صنایع‌دستی استان کردستان از دریچه دوربین + تصاویر
  • بازار فروش صنایع‌ دستی سیستان وبلوچستان در کشور تقویت می‌شود
  • فروش صنایع‌ دستی سیستان و بلوچستان در کشور تقویت می‌شود
  • آرامش اجتماعی؛ طرحی برای کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی در مناطق محروم
  • ٣٨٥ هنرمند واجد شرایط صنایع‌دستی کردستان بیمه شدند