Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی تویسرکان با اعلام اینکه ۲۶ درصد کارگاه های صنایع دستی استان در این شهرستان قرار دارد، گفت: امیدواریم با راه اندازی واحد تولیدی چرم دوزی در این خطه، کسب و کار صنایع دستی نیز رونق بیشتری به خود بگیرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصر همدان، صنایع دستی شهرستان تویسرکان از زیباترین صنایع دستی در ایران و حتی جهان به ویژه در هنر منبت آن هم به سبک گلریزش محسوب می شود و بسیاری از هنردوستان کشورمان بر این مطلب اذعان دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این خطه پرطراوت فعالیت های متعددی در حوزه صنایع دستی به واسطه هنر دست مردمانش انجام می شود و این فعالیت ها تنها منحصر به منبت کاری نیست، بلکه آنان در سفالگری و چرم دوزی و بسیاری دیگر از این موارد فعالیت می کنند. این هنرمندان با ظرافت و دقت بسیار به صنایع دستی تویسرکان رنگ و نگار بخشیده اند.

۲۶ درصد کارگاه های صنایع دستی استان در تویسرکان قرار دارد

در این‌باره «اسحاق ترکاشوند» رئیس میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی تویسرکان در گفت و گو با خبرنگار عصر همدان؛ با اشاره به فعالیت های متعدد در صنایع دستی این شهرستان، گفت: معرق، منبت کاری، کتیبه کاری، سفال، حکاکی بر روی سنگ، تکه دوزی قلم زنی روی فلز، قلاب بافی و چرم دوزی، جزئی جدا نشدنی از صنایع دستی پایتخت گردوی ایران است.

وی از فعالیت بیش از ۸ هزار هنرمند در ۶ هزار کارگاه صنایع دستی در این شهرستان خبر داد و اظهار کرد: در حدود ۲۶ درصد کارگاه‌های صنایع دستی استان در این شهرستان موجود است.

چرم دوزی در تویسرکان جان می گیرد

رئیس میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی تویسرکان در ادامه با بیان اینکه استفاده از وسایل چرمی در زندگی ایرانیان از گذشته های دور تاکنون بوده و چرم دوزان حرفه ای نیز در این کشور و در تویسرکان داریم، افزود: تعدادی از مردمان این دیار علاوه بر فعالیت در حرفه منبت کاری به چرم دوزی نیز علاقه بسیار دارند و از آن برای کسب درآمد بهره می گیرند.

ترکاشوند با اعلام اینکه به تازگی یک گارگاه چرم دوزی در این شهرشتان فعالیت خود را آغاز کرده، گفت: این واحد تولیدی چرم دوزی در زمینی به مساحت یک هزار و 200 مترمربع و با ۶۵۰متر مربع زیربنا ساخته شده است.

وی با بیان اینکه در این کارگاه چرم دوزی در حال حاضر 17 نفر مشفول به کار هستند، عنوان کرد: برای راه اندازی این کارگاه ۱۲ میلیارد ریال هزینه شده که 10 میلیارد ریال آن آورده بخش خصوصی و دو میلیارد ریال آن از تسهیلات مربوط به اعتبارات روستایی است.

با ایجاد باز کار برای تولیدات صنایع دستی از هنرمندان این عرصه حمایت شود

به گزارش عصر همدان؛ امید آن که با رونق گرفتن صنایع دستی در تویسرکان، مسئولان متولی از فعالان این عرصه با ایجاد بازار کار و زمینه برای فروش تولیدات هنری دست هنرمندان با حمایت های همه جانبه به ویژه در ارائه تسهیلات کم بهره پای کار بیایند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: صنایع دستی تویسرکان چرم دوزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۸۱۹۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صنایع‌دستی استان کردستان از دریچه دوربین + تصاویر

صنایع‌دستی استان کردستان جلوه‌گر هنر دستانِ مردان و زنان کردستانی است که چشم هر بیننده‌ای را به خود جلب می‌کند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، صنایع‌دستی گنجینه‌ای پنهان از سرپنجه هنرمندان در استان کردستان است که نسل به نسل و سینه‌به‌سینه حفظ شده‌ تا به مردمان روزگار امروز به یادگار برسد. صنایع‌دستی امروزه نه‌تنها برای برطرف کردن نیازها، درآمدزایی و خرید و فروش نیست، بلکه نماد تاریخ، فرهنگ، تمدن و نوع سبک زندگی اقوام مختلف کشور است. 

صنایع‌دستی به عنوان بخشی از میراث فرهنگی و نمادی از نوع زندگی فرهنگی یک جامعه، همواره مورد توجه است. به علت ویژگی زندگی سنتی در بسیاری از نقاط کردستان و عدم استیلای بخش صنعتی، هنوز صنایع دستی کردستان از لحاظ کیفیت و گستردگی در سطح کشور مطرح است.

صنایع دستی استان کردستان عبارتند از: نازک‌کاری چوب، دست بافی، خراطی، ساخت زینت آلات محلی، سوزن دوزی و روکاری، سفال سازی، حصیربافی، گیوه دوزی نمدمالی و ساخت محصولات چرمی و چوبی؛ دستبافی شامل سجاده، موج، شال، جاجیم، گلیم، گلیمچه و پارچه لباسی است که در بیشتر نقاط شهری و روستایی کردستان تهیه می‌شود. زینت آلات شامل انواع دستبند، گردن بند، سینه ریز، النگو، سربند، انگشتری و گوشواره است. نازک کاری با چوب شامل قوطی سیگار، شیرینی خوری، کیف زنانه، سینی، بشقاب و آجیل خوری است.

هنر نازک کاری ترکیب قطعات بسیار کوچک از انواع چوب‌های طبیعی است که با ظرافت خاص در کنار هم قرار گرفته و موجب به وجود آمدن قطعات بسیار ظریف چوبی همانند قلمدان و سایر محصولات می‌شود. علاوه بر نازک کاری، اروسی سازی، منبت و معرق سنندج نیز از شهرت و اعتبار برخوردار است.

در ادامه گزارش تصویری خبرنگار تسنیم از تولیدات صنایع دستی و هنر فعالان این عرصه در مرکز استان کردستان را ببینید، این دست‌ساخته‌ها با سرپنجه هنرمندانه بانوانی ساخته شده‌ که سعی داشته‌اند در تأمین نیازهای اقتصادی و معیشتی خانواده خود سهیم باشند.

انتهای پیام/481/

دیگر خبرها

  • سربازان مرزبانی سیستان و بلوچستان آموزش‌های صنایع‌ دستی را فرا می‌گیرند
  • ضرورت برگزاری تورهای گردشگری مذهبی در آذربایجان شرقی
  • حمایت از تولید راه تحقق شعار سال جهش تولید
  • تخصیص اعتبارات لازم برای حوزه میراث‌فرهنگی شهرستان گرمی
  • صنایع‌دستی استان کردستان از دریچه دوربین
  • صنایع‌دستی استان کردستان از دریچه دوربین + تصاویر
  • عرضه صنایع‌دستی سیستان وبلوچستان در کشور تقویت می‌شود
  • اعتصاب طلافروشان برای فرار از شفافیت/ سامانه‌های مودیان و جامع تجارت به نفع فعالان قانونی است
  • حمایت‌ های بانک رفاه کارگران از ساخت مسکن کارگری شتاب می‌ گیرد
  • ٣٨٥ هنرمند واجد شرایط صنایع‌دستی کردستان بیمه شدند