Web Analytics Made Easy - Statcounter

بانوی فعال در حوزه اقتصاد مقاومتی استان مرکزی که در زمینه چرم دوزی و کاموا بافی چند سالی فعالیت دارد، گفت: اگر کسی بخواهد به صورت حرفه ای و تمام وقت وارد این حرفه شود، می تواند روی آن به عنوان شغلی درآمد زا حساب کند. پتانسیل صادرات محصولات چرم بسیار زیاد است و ارزش افزوده قابل توجهی هم در این کار وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از دیار آفتاب؛ سال ۱۳۹۸ توسط مقام معظم رهبری به سال رونق تولید نامگذاری شد.

رونق تولید در سایه حمایت همه جانبه بخش های مختلف از تولید داخلی میسر می شود و این همت بلند مسئولان دولتی و دیگر مسئولان را می طلبد تا با روی غلتک قرار دادن روال اداری، موانع خود ساخته را تسهیل کرده و کاری کنند تا تنها دغدغه تولید کننده داخلی، چگونگی افزایش تولید باشد.

همچنین با توجه به تحریم های ظالمانه ای که علیه کشورمان صورت گرفته، با محدودیت هایی در صادرات محصولات نفتی مواجه هستیم که همین امر نیاز کشور به صادرات مواد غیرنفتی را بیش از پیش افزایش می دهد.

صنایع دستی با توجه به تنوع فراوان، یکی از محصولاتی است که می تواند سهم بسزایی در تولید و صادرات مواد غیرنفتی کشور داشته باشد.

«معصومه همتی» یکی از بانوان هنرمند استان مرکزی است که در زمینه چرم دوزی و کاموا بافی چند سالی فعالیت کرده و اکنون علاوه بر درآمدزایی از این حرفه، به آموزش افراد علاقه مند نیز مشغول است. دیارآفتاب برای آشنایی بیشتر با حرفه این بانوی هنرمند با او به گفتگو نشسته است.

 

کار خود را از چه زمانی و با چه سرمایه اولیه‌ای آغاز کردید؟

بیش از ۱۰ سال است که کار بافتنی را شروع کردم و بعد از چند سال که مهارت های این حرفه را کاملا آموختم، شروع به آموزش آن به علاقه مندان کردم. حدودا ۵ سال پیش هم با شرکت در کلاس های چرم دوزی فنی و حرفه ای، در این حوزه مشغول به فعالیت شدم و اکنون انواع محصولات چرمی را تولید می کنم.

سرمایه اولیه هم در حدی بود که بتوانم تجهیزات مورد نیاز و مواد اولیه این کار را تهیه کنم و پس از آن با فروش محصولات ساخته شده، درآمد حاصل را صرف خرید مواد اولیه می کردم و این روند ادامه پیدا کرد.

البته سال گذشته برای توسعه کارم وامی ۵ میلیون تومانی از بسیج سازندگی سپاه دریافت کردم. همچنین جهت دریافت وام ۴ درصد صنایع دستی هم ثبت نام کردم که در نوبت قرار دارم و قرار است آن را دریافت کنم.

از چرم و کاموا در نهایت چه محصولاتی را تولید می کنید؟

محصولات چرم تنوع زیادی دارد، از کیف مردانه و زنانه گرفته تا کیف پول، جاکلیدی و جای کارت و ... که همگی از انواع چرم(گاوی، بزی، مصنوعی) و با هنر دست ساخته می شوند. محصولات تولید شده از کاموا هم شامل انواع پیراهن و شلوار، شال، کلاه، محصولات تزئینی، دستکش و ... می شود که تجهیزات مورد استفاده در این حرفه تنها کاموا، میل بافتنی و قلاب است، البته هنر و ذوق بافنده اصلی ترین بخش کار محسوب می شود تا محصول نهایی نظر مشتری را جلب کند.

 

محصولاتتان را تنها در بازار های استان به فروش می رسانید یا در استان های دیگر هم مشتری دارید؟

به لطف خدا محصولاتی که تا بحال تولید کردم به علت کیفیت مناسب، مشتری های بسیاری در سراسر کشور و حتی سایر کشورها پیدا کرده اند، به طوری که علاوه بر فروش در بازارهای استان و کشور، چندین بار محصولاتم را به کشورهایی همچون کانادا، آمریکا، سوئیس و دیگر کشورهای اروپایی صادر کردم.

برای کسانی که می خواهند وارد حرفه شما بشوند توصیه ای دارید؟ پیش نیاز های ورود به این حرفه چیست؟

برای شروع به کار علاوه بر دیدن آموزش هایی که در فضای مجازی وجود دارد و دیدن آن ها ایده های خوبی را در ذهن به وجود می آورد، حضور در دوره های آموزش عملی، مانند دوره هایی که در فنی و حرفه ای و سایر آموزشگاه ها برگزار می شود، کاملا ضروری است. البته واضح است که در این دوره ها صرفا اصول اولیه کار آموزش داده می شود و برای اینکه بتوان با سایر فعالان این بخش رقابت کرد، نیاز است تا ذوق، هنر و خلاقیت چاشنی کار شود و محصول نهایی را به محصولی درخور توجه تبدیل کند تا مشتری حاضر باشد برای آن هزینه کند.

 

با توجه به وجود محصولات ماشینی با طرح های مختلف در بازار، آیا باز هم محصولات دست ساز مشتری دارد؟

بله، بسیاری از افراد صرفا به دنبال کار دست هستند و محصولی که کار ماشین باشد را هر چند بسیار شیک و مشتری پسند باشد، نمی خواهند. لذا اگر محصول تولید شده با کیفیت باشد آنقدر سفارش ها زیاد می شود که وقت نمی کنی به کارهای دیگر برسی و باید بسیاری از سفارش ها را رد کنی و یا به شاگردانت ارجاع بدهی.

در نهایت آیا می توان به این کار به عنوان شغلی ثابت و درآمد زا نگاه کرد؟

بله، اگر کسی بخواهد به صورت حرفه ای و تمام وقت وارد این حرفه شود، می تواند روی آن به عنوان شغلی درآمد زا حساب کند. پتانسیل صادرات محصولات چرم بسیار زیاد است و ارزش افزوده قابل توجهی هم در این کار وجود دارد. در حوزه محصولات بافتنی هم می توان گفت بازار فروش محصولات در فصل های سرد سال بسیار خوب است، به طوری که تقریبا همیشه سفارش وجود دارد و بافنده هیچ وقت بدون سفارش نمی ماند.

 

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۲۶۷۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فولاد مبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی در سال ۱۴۰۲ شد

مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه گفت: فولاد مبارکه با صادرات ۱.۴ میلیون تن محصولات فولادی به ارزش بیش از ۷۰۰ میلیون دلار، عنوان بزرگ‌ترین صادرکننده غیرنفتی-پتروشیمی کشور را به خود تخصیص داد. - اخبار بازار -

به گزارش خبرنگار فولاد، گمرک ایران آمار عملکرد 100 صادرکننده اول کشور در حوزه تجارت خارجی را در سال 1402 اعلام کرد. از مجموع صادرات غیر نفتی کشور در سال گذشته، بالغ بر 136 میلیون تن به ارزش بیش از 49 میلیارد دلار صادرات غیرنفتی انجام شده است که از این میزان، 69 میلیون و 739 هزار تن به ارزش 28 میلیارد و 955 میلیون دلار توسط 100 صادرکننده برتر انجام گرفته است. این میزان صادرات توسط 100 صادرکننده برتر، بیانگر افت 1.47 درصدی از نظر وزن و افت 18.9 درصدی از نظر ارزش دلاری نسبت به سال 1401 است. با این حال فولاد مبارکه توانسته است در سال 1402 هم از نظر وزنی و هم از نظر ارزش دلاری، رشد قابل توجهی نسبت به سال 1401 داشته باشد. 

نکته حائز اهمیت در رشد صادرات محصولات فولاد مبارکه، افزایش هم‌زمان وزن و ارزش دلاری صادرات است.
محمدیاسر طیب‌نیا، مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه در رابطه با میزان صادرات این شرکت در سال 1402 گفت: شرکت فولاد مبارکه اصفهان با تغییر رویکرد در حوزه فروش و بازاریابی و حضور موثر در بازارهای جدید توانست ضمن تامین نیاز مصرف کنندگان داخلی در سال 1402 بالغ بر یک میلیون و 409 هزار تن محصولات فولادی به ارزش بیش از 707 میلیون دلار صادر کرده که از نظر وزنی 16.61 درصد و از نظر دلاری 14.68 درصد نسبت به مدت مشابه در سال 1401 رشد داشته است و این رشد صادرات در شرایطی رقم خورده است که در سال 1402 با محدودیت‌های شدیدی در حوزه برق و گاز مواجه بودیم. 
طیب‌نیا افزود: نکته حائز اهمیت در رشد صادرات محصولات فولاد مبارکه، افزایش هم‌زمان وزن و ارزش دلاری صادرات است. این مسئله بیانگر نگاه ویژه فولاد مبارکه برای گذر از خام‌فروشی و صادرات محصولات با ارزش افزوده بالاتر است. مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه تصریح کرد: فولاد مبارکه با کسب سهم 1.43 درصدی ارزش دلاری صادرات در بین کل صادرکنندگان در جایگاه پنجم قرار گرفته است و این در شرایطی است که رتبه اول به شرکت ملی گاز و سه رتبه دیگر به شرکت‌های حوزه پتروشیمی باز می‌گردد و این مهم، اهمیت رتبه فولاد مبارکه را به عنوان بزرگ‌ترین صادرکننده غیرنفتی و پتروشیمی دو چندان می‌کند. طیب‌نیا با اشاره به جزئیات صادرات محصولات فولاد مبارکه گفت: فولاد مبارکه بزرگترین تولیدکننده محصولات تخت در منطقه منا به شمار می‌رود و 84 درصد تولیدات ما در سال 2023 راهی بازارهای داخلی و 16 درصد راهی بازار صادراتی شده است.  
طیب‌نیا افزود: البته در بخش صادرات چالش‌هایی نیز وجود دارد که امیدواریم در سال‌های آتی رفع شود. نخست آن که برای فروش و ارائه محصولات متنوع به بازار جهانی محدودیت داریم. همچنین چالش اصلی صادرات در شرایط کنونی کشور عدم امکان برنامه‌ریزی بلندمدت با توجه به باثبات نبودن پیش‌بینی‌ها بر شرایط ارزی و تغییرات احتمالی قوانین و تعرفه‌ها و معافیت‌های صادراتی و ... است. به عنوان نمونه حذف معافیت‌های مالیاتی صادرات به واسطه محدودیت گذاشتن بر سقف معافیت‌ها در قانون بودجه سال جاری از مواردی است که با توجه به الزام به عرضه ارز با قیمت نیما توجیه صادرات را برای بسیاری شرکت‌ها از بین خواهد برد. 
همچنین زیرساخت‌های کشور برای صادرات باید تقویت شود؛ در بخش لجستیک و حمل و نقل نیاز به بهبود داریم، اسکله‌ها در بنادر باید تقویت شود تا بتوانیم محصولات را با تناژهای بیشتر صادر کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • صادرات ۷۴ تُن محصولات کشاورزی از استان قزوین
  • صادرات ۷۴ تن محصولات زراعی، دامی و آبزیان در استان قزوین
  • صادرات ۲۷۰ هزار تن محصولات کشاورزی از کردستان
  • فولاد مبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی در سال ۱۴۰۲
  • طی یک سال؛ صادرات ۹۰ درصدی محصولات خام پتروشیمی ایران به چین
  • چین صدر جدول نمایشگاه‌ها؛ ۸۵ درصد صادرات ایران برپایه نفت است
  • صادرات ۹۰ درصدی محصولات خام پتروشیمی ایران به چین
  • با «ساخت ایران» مشکل دارند!
  • برنامه‌ریزی برای صادرات محصولات دانش‌بنیان
  • فولاد مبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی در سال ۱۴۰۲ شد