Web Analytics Made Easy - Statcounter

ثویبه محمدی متولد شهرستان سنندج و دارای مدرک دیپلم و از سال 1387 در زمینه سراجی سنتی یا چرم سازی مشغول به فعالیت است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از آفتاب دل، زنان نیمی از جمعیت جامعه را تشکیل می‌دهند. در دهه‌های گذشته در کردستان زنان همواره پا  به پای مردان در حوزه‌های مختلف کار و زندگی کردند و در چرخه اقتصاد خانواده تاثیر گذار بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما در سال های اخیر این موضوع با تسهیلاتی که در اختیار کارآفرینان قرار می گیرد پر رنگ تر شده است، امروزه زنان کردستانی توانسته اند با  همت خود  اشتغالزایی کنند و دیگر وابسته به صنایع نباشند و شغلی را ایجاد کنند که به عنوان شغل کاذب و سیاه شناخته نشود. امروز با «ثویبه محمدی» همکلام شده ایم که  توانسته در حوزه اقتصاد کارآفرینی کند و نقشی موثر داشته باشد.او با عرضه برخی کالاها و اجناس  صنایع دستی سعی در حفظ هویت های بومی و کارآفرینی داشته است.


    از چه زمانی این کار را شروع کردید؟
ثویبه محمدی متولد شهرستان سنندج و دارای  مدرک دیپلم هستم از سال 1387  در زمینه سراجی سنتی یا چرم سازی مشغول بودم و در تمام رشته های هنری 2 الی 3 سال فعالیت داشته ام اما این رشته را به خاطر علاقه ای که داشتم ادامه دادم.


·    چه طور شد که وارد بازار شدید و به فکر کارآفرینی افتادید؟
وقتی کسی در زمینه هنری کار کند و علاقه داشته باشد همیشه برای تصمیم گیری در زمینه همه ی هنرهای جدید امادگی دارد اگر چه، این هنر چرم سازی  سابقه زیادی دارد  چون چرم از زمان پیدایش انسان رایج بوده وهمچنان هم طرفداران خاص خود را دارد و با توجه به سخنان مقام معظم رهبری که  به اقتصاد مقاومتی اشاره کردند و فرمودند؛ کارگاه های کوچک می تواند برای چندین نفر درآمد زایی داشته باشد لذا با توجه به اینکه علاقه ی زیادی به کارآفرینی داشتم و دوست دارم که برای دیگران نیز اشتغالزایی مفیدی را ایجاد کنم لذا سال 87 دوره آموزشی را در فنی حرفه ای  گذراندم وکارم را  از یک کیف پول کوچک شروع تا هم اکنون که این کارگاه تولیدی را راه اندازی کرده ام.


·    برای چند نفر شغل ایجاد کرده‌اید؟
در حال حاضر 3 نفر به صورت غیر مستقیم مشغول به کار هستند اما به تعداد زیادی این حرفه را اموزش داده ام و بستگی به موقعیت زمانی دارد ، نزدیک های نوروز و نزدیک به برپایی نمایشگاه به نیروی بیش تری نیاز داریم، چون خوشبختانه در سال 93 توانستیم در نمایشگاه اقتصاد مقاومتی بسیج سازندگی فروش چشمگیری داشتیم لذا از همان شاگردانی که  آموزش دیده اند ، در نهایت هم در محل کار و هم در خانه مشغول به کار می شوند، زیرا وقتی بازار جواب کار ما را می دهد  ماهم از خدا می خواهیم که تعداد نیروهایمان را زیاد کنیم و کارمان را توسعه بدهیم  چون با این کار دیگران را هم شریک کار خود ساخته ایم .


.   بازار صنایع دستی در استان کردستان را چطور می بینید؟
در کشور ما ، صنایع دستی بسیاری وجود دارد که به دست هنرمندان ایرانی خلق می شود که از اهمیت بالایی نیز برخوردار می باشد و صنایع دستی هر شهر و منطقه ای یکی از بهترین جلوه های میراث هنری و سنتی مردم همان اقلیم است که تمام یا قسمتی از مراحل تولید آن با دست انجام می شود و به تعبیر دقیق تر جزیی از فرهنگ ملی کشور و یادگار ارزشمندی از نیاکان ماست اما با توجه به کاهش میزان قدرت خرید مردم  و اینکه استان کردستان یکی از استانهای محروم در کشور است، نیاز به حمایت بیشتری داریم تا بتوانیم  بسیاری از صنایع را به فروش برسانیم.


·    در هر کاری مشکلاتی وجود دارد، موانع پیش‌روی شما چه مواردی بوده است؟
·    هنر مثل سبدی برای انسان است و همیشه کمک می کند و حتی در سخت ترین شرایط هم  کمک حال انسان است، اما  از انجایی که تورم بالا رفته، قدرت خرید مردم هم کاهش یافته  است زمانی که فروش بیشتری داشته باشیم کارمان را توسعه می دهیم  و از نظر مادیات می توانیم کمک خرج بسیاری از زنان هنرمند دیگری باشیم،  هر چند با حمایت مسوولین در بسیاری از نمایشگاه ها شرکت کرده ایم و این کارگاه را با کرایه کم در اختیار ما گذاشته اند ولی از نظر مالی  به شدت نیازمند تسهیلات با بهره کم هستیم .


·    به عنوان یک بانوی کارآفرین چه انتظاراتی ازمسئولان دارید؟
 به نظر من بعد از نفت صنایع دستی پایه اقتصادی  کشور را می تواند مستحکم سازد  چون در این صورت است که هم صنایع دستی رونق می گیرد و هم اقتصاد پا می گیرد.


مشکل ما این است که بازار ضعیف است چون واردات چین سراسر کشور را گرفته  و جلوی چشم مردم را گرفته و فقط به ظرافت و ظاهر نگاه می کنند در حالی که چرم، کاری طبیعی و کار با دست است  و با هرینه زیادی  به دست خود ما هم می رسد  و لی کالاهای چینی  با کم ترین هزینه درست شده و این در حالی است که چین سود کلان می کند.


    شما به عنوان کسی که در بازار کار موفق بوده‌اید برای دیگر بانوان شهرستانی چه حرفی دارید؟
تنها توصیم به مردم این است که کالاهای چینی آنقدر ارزش ندارد که در کشور ما از ان کالاها استقبال می شود و به دقت به صنایع و تولیدات ملت خودمان دقت کنند .

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۷۱۷۳۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد اقتصادی کشور با مشارکت مردم در گروی دانش بنیان شدن صنایع بزرگ است

به گزارش تابناک اقتصادی؛ بعد از اعمال دور جدید تحریم های ظالمانه علیه کشورمان در سال 2012 و از بین رفتن معامله ایران و غرب، با مشکلات عدیده ای در زمینه دسترسی به اقلام راهبردی در صنایع بزرگ روبرو شدیم. 

کشورها معمولاً راهکارهای مختلفی را در مقابل تحریم ها امتحان می کنند. ما در ابتدا تلاش کردیم از طریق مذاکره به حل و فصل تحریم ها بپردازیم و آن ها را رفع کنیم. وقتی از حسن نیت طرف مقابل و تأثیرگذاری مذاکرات ناامید شدیم به دور زدن تحریم ها روی آوردیم. این سیاست ها نتیجه نداد. 

در نهایت به دنبال راهکارهایی به منظور خنثی سازی تحریم ها برآمدیم. راهکار این بود که به توان داخلی و دانش بنیان کشور تکیه کنیم. بنابراین، در صدد برآمدیم که با سیاست گذاری هایی مانند اجرای طرح تولیدات بار اول و تصویب قوانینی مانند جهش تولید دانش بنیان به استفاده حداکثری از توان دانش بنیانی کشور بپردازیم.

تلاش ها نتیجه داد و توانستیم در شرایط تحریم نیازهای صنایع در زمینه اقلام راهبردی را مرتفع کنیم. حالا هدف گذاری کشور این است که جهش تولید را با مشارکت مردم رقم بزنیم. به زعم بسیاری، این هدف مهم تنها از طریق توسعه اقتصاد دانش بنیان و دانش بنیان شدن صنایع بزرگ کشور محقق می شود.

نظرات سیدمحمدرضا میرتاج الدینی، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات کشور را در ادامه می خوانید. 

میرتاج الدینی در گفتگو با تابناک اقتصادی در ارتباط با توسعه اقتصاد دانش بنیان با هدف افزایش مشارکت مردم در اقتصاد کشور و تحقق شعار سال تصریح کرد: همان طور که مقام معظم رهبری تأکید کرده اند، دانش بنیان ها موفق ترین تجربه ما در حوزه افزایش مشارکت مردم و بخش خصوصی در اقتصاد بوده اند. اگر بخواهیم شعار سال مبنی بر جهش تولید با مشارکت مردم تحقق پیدا کند، باید توسعه اقتصاد دانش بنیان را در دستور کار داشته باشیم.

وی ادامه داد: افزایش رشد اقتصادی کشور در گروی حمایت از دانش بنیان ها و توسعه اقتصاد دانش بنیان است. هر چقدر در این زمینه کارهای جدی تری انجام دهیم، گام بیشتری در راستای تحقق شعال سال برمی داریم.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس خاطرنشان کرد: تکمیل زنجیره ارزش محصولات به عنوان یکی از ارکان اصلی نقشه راه دانش بنیان شدن صنایع کشور مطرح است. اعمال این سیاست به افزایش درآمدهای کشور به صورت تصاعدی منجر می شود و ارزش افزوده را افزایش می دهد. 

میرتاج الدینی گفت: در بسیاری از حوزه ها نیاز به تکمیل زنجیره ارزش داریم تا بتوانیم از یک طرف نیازهای داخلی را برطرف کنیم و از طرف دیگر به صادرات بپردازیم و درآمدهای ارزی کشور را افزایش دهیم.

وی ادامه داد: به طور مثال، در زمینه پتروشیمی حلقه های تولید کامل نیستند و دچار خام فروشی هستیم. مواد پتروشیمیایی را در سطوح اولیه صادر می کنیم و از مزیت های توسعه زنجیره ارزش محروم هستیم. حرکت به سمت تولید محصولات نهایی باید با جدیت در دستور کار باشد. 

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات کشور توضیح داد: بومی سازی محصولات و تولیدات بار اول نیز از دیگر ارکان کلیدی دانش بنیان شدن صنایع بزرگ کشور محسوب می شوند. در شرایط فعلی که تحت تحریم قرار داریم، دسترسی کشور به اقلام راهبردی در صنایع بزرگ با مشکل مواجه شده است. به منظور رفع این مشکل، طرح تولیدات بار اول با اتکا به توان دانش بنیانی و داخلی کشور در دستور کار قرار دارد که از اهمیت بالایی برخوردار است.

میرتاج الدینی گفت: متاسفانه برخی افراد سودجو بر سر راه طرح های خوبی مانند تولیدات بار اول سنگ اندازی می کنند. زیرا نفع آن ها در این است که کشور به واردات اقلام مورد نظرشان وابسته به خارج از کشور باشد. آن ها مافیای واردات هستند که از آوردن این اقلام از خارج از کشور بسیار سود می برند. دولت باید با جدیت در مقابل این کج اندیشی ها بایستد و طرح تولید اقلام راهبردی در داخل کشور را در چارچوب سیاست تولیدات بار اول پیش ببرد.

وی در پایان تأکید کرد: توسعه صنعتی کشور با مشارکت مردم، تنها از طریق توسعه اقتصاد دانش‌بنیان امکان پذیر است. این امر نیز در گروی دانش‌بنیان شدن صنایع بزرگ به کمک شرکت‌های توانمند دانش‌بنیان است.

دیگر خبرها

  • راه‌‌اندازی آنلاین‌شاپ صنایع دستی و سوغات محلی در طبس
  • یازدهمین جشنواره شکوفه‌های بهاری در رامسر برگزار می‌شود
  • تلفیق هنر دست و صنعت
  • توجه به اقتصاد خلاق یکی از راه‌های جهش تولید است
  • فروشگاه مجازی صنایع دستی و سوغات محلی در طبس راه اندازی شد
  • راه اندازی آنلاین شاپ صنایع دستی و سوغات محلی در شهرستان طبس
  • حمایت از تولید راه تحقق شعار سال جهش تولید
  • جلوگیری از بیکار شدن ۷۸۰۰ کارگر استان مرکزی در سال گذشته
  • همایش طلایه داران اقتصاد مقاومتی در سمنان برگزار می‌شود
  • رشد اقتصادی کشور با مشارکت مردم در گروی دانش بنیان شدن صنایع بزرگ است